În urma sesizării, echipa de salvare-căutare formată din jandarmi ai Postului Montan Borşa şi membri ai Formaţiunii Salvamont Borşa, a pornit înspre Pietrosul Rodnei .

De altfel, în această perioadă numărul turiştilor care ajung la Borşa pe munte s-a triplat. Angajaţii Serviciului Public Salvamont Borşa spun că nu întotdeauna cei care ajung în zonele înalte sunt şi familiarizaţi cu muntele.

a nivelul Oraşului Borşa s-a format un comandament care gestionează criza turiştilor rătăciţi pe munte.

Potrivit şefului Serviciului Public Comunitar Salvamont Borşa, cei trei au fost găsiţi şi au ajuns în siguranţă la poalele muntelui.

„Am format un Comandament de unde gestionăm totul. Din fericire s-a ridicat ceaţa şi cei trei au fost găsiţi de un grup de turişti bine echipaţi care îi vor coborî la baza muntelui. Noi nu am putut să mergem după ei pentru că ar fi durat foarte mult, fiind chiar pe cealalată parte a Pietrosului Rodnei, o oră de mers cu maşina, o oră şi jumătate de mers pe jos până la locul de unde s-ar fi început căutările şi abia apoi să le începem propriu zis”, spune Daniel Timiş, şeful salvamontiştilor borşeni.

Acesta a mai explicat că a ţinut legătura telefonică în permanenţă cu cei trei şi le-a dat indicaţii.

„Am ţinut legătura telefonic în permanenţă cu ei şi le-am spus ce să facă. Aşa au fost găsiţi de grupul de turişti împreună cu care vor coborî”, a mai spus Timiş.

Citește și

loading...