La faţa locului, forţele de ordine au identificat persoana implicată în starea conflictuală, respectiv Diana G., de 15 ani, din localitatea Remeţi. Pe fondul unor neînţelegeri, tânăra a adresat cuvinte şi expresii jignitoare colegei sale, fiind implicate în disputa verbală partea maternă. Jandarmii sigheteni au acţionat pentru aplanarea stării conflictuale care putea degenera în fapte antisociale mai grave, aplicând măsura de sancţionare cu amendă contravenţională conform Legii nr. 61/1991, republicată, art.2, pct.1şi art.3, lit. b.

O altă patrulă de jandarmi a fost sesizată telefonic la orele amiezii pentru aplanarea unui conflict la Liceul Tehnologic Marmația din Sighetu Marmației. Sosiți la fața locului, jandarmii l-au identificat pe sigheteanul Marian B., de 15 ani, elev la instituția de învățământ respectivă. În fapt, elevul aflându-se în incinta liceului a provocat scandal, i-a adresat expresii şi cuvinte jignitoare şi l-a îmbrâncit pe un coleg.

Totodată, în urma unei sesizări, jandarmii din patrula de ordine publică l-au identificat pe tânărul Vasile B., de 22 ani, din Sighetu Marmației. Acesta a pătruns fără drept în incinta Liceului Tehnologic Marmaţia,a adresat cuvinte jignitoare şi ameninţări cu acte de violenţă la adresa elevului agresat de colegul lui. Intervenția jandarmilor a calmat spiritele încinse, aplicând măsurile de sancționare contravențională prevăzute de Legea nr. 61/1991, republicată.

Reamintim elevilor, tinerilor recomandarea de a evita implicarea în conflicte de orice natură, iar în cazul sesizării săvârșirii unor fapte de natură antisocială să solicite intervenția forțelor de ordine fie prin contact direct, fie prin apelarea numărului unic de urgenţe „112”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet