În data de 17 iulie a.c., la nivelul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Satu Mare a avut loc o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale în zona de responsabilitate. În jurul orei 00.30, colegii noştri, în cooperare cu lucrători din cadrul Sectorului Poliţei de Frontieră Petea, au reţinut, la aproximativ 200 de metri de linia de frontieră spre interior, trei persoane care încercau să treacă ilegal frontiera din România în Ungaria, prin apropierea Punctului de Trecere a Frontierei Petea.

Cele două persoane au fost conduse la sediul S.T.P.F. Satu Mare şi din primele verificări s-a stabilit că este vorba despre cetăţeni tunisieni, cu vârste cuprinse între 20 şi 29 de ani. Cei trei intenţionau să ajungă în Germania sau în Belgia, în căutarea unor locuri de muncă.

Celor trei cetățeni străini li s-a întocmit lucrare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de ieşire din ţară prin trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar în continuare urmează să fie luate măsurile legale ce se impun.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și