Decizia poate fi contestată de PNL la Curtea de Apel Bucureşti.

Tribunalul Bucureşti a luat act de lucrările congresului din iulie al partidului şi de deciziile care au fost luate atunci.

Tribunalul Municipiului Bucureşti a decis să nu înregistreze modificările la Statutul PNL adoptate la Congresul din 27 iunie. Astfel, alegerea noii conduceri a partidului, în frunte cu Klaus Iohannis, nu este validată juridic.

Concret, Tribunalul Bucureşti a respins solicitarea de înregistrare a modificărilor aduse statutului acestui partid, cele mai importante fiind aderarea PNL la PPE şi cea referitoare la derogarea primită de Iohannis de la comisia de partid pentru a putea candida la şefia PNL.

Potrivit vechiului statut, Iohannis ar fi avut nevoie de o vechime în partid de minim 2 ani pentru a ajuge preşedinte.

Judecătorii au luat această decizie în dosarul în care primarul PNL din localitatea dâmboviţeană Pucioasa, Dănuţ Bădău, a reclamat la Tribunalul Bucureşti că toate acţiunile care au dus la alegerea l ui Iohannis au încălcat atât statutul PNL, cât şi legea partidelor politice.

Edilul spunea atunci că nu ştie dacă Iohannis s-a înscris în vreo organizaţie PNL şi nici procedura prin care s-a întâmplat acest lucru.

Dacă decizia ar rămâne definitivă, Iohannis nu va putea ocupa funcţia de preşedinte, iar o astfel de hotărâre ar atrage nulitatea tuturor deciziilor luate în calitate de preşedinte al PNL.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet