Ședința a avut loc în camera de consiliu a Tribunalului Maramureș, departe de ochii presei. Judecătorul a respins cererea formulată de către avocații lui Cătălin Cherecheș, însă această decizie va fi contestată de către apărătorii acestuia.

La ora 12:00, ora la care Cătălin Cherecheș a ajuns acasă după trei săptămâni, în fața Tribunalului Maramureș s-a adunat un grup de susținători ai acestuia. Mașina cu care Cătălin Cherecheș a fost adus de la Cluj Napoca a parcat aproape de ușa de intrare în subsolul Tribunalului Maramureș. În speranța că primarul lor de suflet se va întoarce definitiv acasă, cetățenii s-au adunat la Biserica Nașterea Domnului pentru a spune o rugăciune, timp în care Cătălin Cherecheș era în sala de consiliu a Tribunalului Maramureș. Întreg procesul a durat aproximativ o oră după care Cătălin Cherecheș a fost dus înapoi la Cluj.

În jurul orei 15:00 a venit și decizia magistraților maramureșeni.
„Respinge excepţia de necompetenţă teritorială a Tribunalului Maramureş invocată de Direcţia Naţională Anticorupţie vizând soluţionarea cererii având ca obiect revocarea, respectiv înlocuirea măsurii arestării preventive cu o altă măsură formulată de inculpatul Cherecheş Cătălin. Respinge cererea de revocare sau de înlocuire a măsurii arestării preventive luată faţă de inculpatul CHERECHEŞ CĂTĂLIN, arestat preventiv, aflat la Centrul de reţinere şi arest preventiv din cadrul I.P.J. Cluj, cu măsura preventivă a controlului judiciar ori a arestului la domiciliu”, se arată în comunicatul emis de către Tribunalul Maramureș.

Unul dintre avocații lui Cătălin Cherecheș, Tiberiu Ban, a aflat despre decizia instanței în drum spre Cluj.
„În primul rând, vom depune o contestație la această decizie. Cert este că această contestație trebuie depusă în termen de 48 de ore de la comunicarea acesteia. Eu nu pot să comentez deciziile instanței. În acest caz a fost formulată de către Direcția Națională Anticorupție o cerere de declinare a competenței Tribunalului Maramureș vizând soluţionarea cererii având ca obiect revocarea, respectiv înlocuirea măsurii arestării preventive cu o altă măsură solicitată de către noi. Doamna președintă și-a asumat această decizie de a soluționa cazul. În ce privesc argumentele deciziei de astăzi nu putem spune nimic pentru că nu ni s-au comunicat încă”, a spus Tiberiu Ban, avocatul lui Cătălin Cherecheș.

Contestația se va depune la Curtea de Apel Cluj și potrivit legii, aceasta trebuie discutată de completul de judecată la un termen de maxim cinci zile de la depunerea ei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și