Alături de tricoul Cristinei Neagu, în licitație se mai află tricoul celui mai experimentat jucător al naționalei de fotbal, Răzvan Raț, purtat de acesta la jocul Italia-România și care are trecute pe el numele victimelor de la Clubul Colectiv, alături de tricourile unor alți sportivi din handbal, fotbal sau volei.

Licitația este organizată în cadrul celei de-a XII-a ediții a Memorialului Radu Gog, eveniment caritabil dedicat strângerii de fonduri pentru familia fostului arbistru divizionar Radu Gog, decedat în anul 2003, într-un accident rutier, la vârsta de 24 de ani. Acesta a arbitrat peste 300 de partide de fotbal, dintre care 40 în Divizia C (Liga a III-a), remarcându-se pe plan profesional, dar și sportiv, unde era considerat unul dintre cei mai talentați arbitri din cadrul Comisiei Județene a Arbitrilor Sălaj.

Asociația Sportivă Cavalerii Zalău, organizează în fiecare an, de la trecerea în neființă a fostului arbitru, un memorial, respectiv un turneu de minifotbal și importante acțiuni caritabile prin care este ajutată familia Gog: soția Nadia și cele două fiice, Andrada, în vârstă de 14 ani și Raluca — 12 ani, care s-a născut după decesul tatălui său.

"Este un eveniment de tradiție, prin care vrem să ajutăm familia — soția și cele două fiice ale fostului arbitru Radu Gog. Anul trecut, unul dintre colaboratori a venit cu ideea organizării unei licitații caritabile cu tricouri ale unor fotbaliști. S-au strâns atunci 1.700 de lei, pentru cinci tricouri, suma totală pe care am adunat-o fiind de 8.500 de lei. Anul acesta, prin intermediul unor prieteni, în general arbitri și observatori, am reușit să adunăm pentru licitație 17 tricouri ale unor sportivi importanți, precum fotbalistul naționalei Răzvan Raț, Adrian Popa de la Steaua, Liviu Antal — jucătorul formației Hapoel Tel Aviv, tricoul echipei naționale de minifotbal a României, multiplă campioană a Europei, a lui Mario Camora, căpitanului de echipă de la CFR Cluj, fosta campioană a României, tricoul echipei HC Zalău cu semnăturile tuturor jucătoarelor", a declarat miercuri, pentru AGERPRES, fostul arbitru internațional Ioan Onicaș, președintele al Federației Române de Minifotbal și unul din principalii organizatori ai competiției.

Acesta a adăugat că în cadrul memorialului se vor desfășura și mai multe partide de minifotbal, la două categorii: open — 12 echipe și old-boys — 9 echipe.

"E important că anul trecut am reușit să reunim formația Minerul Sărmășag, iar anul acesta va participa fosta glorie a fotbalului din Sălaj, Armătura Zalău, în componența din anii 2002-2004, când au avut cele mai bune rezultate", a adăugat sursa citată.

Ioan Onicaș și-a exprimat speranța că la ediția din acest a Memorialului Radu Gog se vor strânge circa 10.000 — 11.000 de lei, pentru a ajuta familia fostului arbitru, ce și-a exprimat deja mulțumirea prin intermediul unei postări emoționante făcută de către soția acestuia, Nadia Gog, pe pagina de Facebook a evenimentului: "Ce înseamnă Memorialul Radu Gog pentru noi, Andrada, Raluca și eu? Bucurie și durere. Liniște sufletească. Tati, soțul meu a fost un om îndrăgit. Mulțumim tuturor celor ce pun cu adevărat suflet. Durerea de a-ți cunoaște tatăl doar prin amintirile celorlalți. (...) E dureros să cunoști chipul tatălui tău doar privind poze, iar în ziua în care ar trebui să îi spui " îți mulțumesc tati, te iubesc", nu lumânarea de pe tort sa fie cea pe care o aprinzi. Mamă fiind, doare, dar forța o iau tot de la ele, din zâmbetul de pe fața și lumina din privirea fiecăreia când le spun " de la tati ai moștenit", "așa făcea și tati". (...) Trebuie să recunosc, ajutorul financiar primit în urma acestui memorial e unul de mare ajutor pentru studiile Andradei și Ralucăi".

Persoanele care doresc să liciteze pentru oricare dintre tricouri, o pot face pe pagina de Facebook "Memorialul Radu Gog". Cei care licitează pentru prima dată, trebuie să trimită pe adresa de mail "memorialulradugog@yahoo.ro", datele de contact (nume, prenume, adresa și număr de telefon). Stadiul licitației va fi anunțat zilnic, aceasta urmând a se încheia în data de 9 ianuarie. Câștigătorii vor fi invitați să-și ridice tricoul, odată cu desfășurarea festivității de premiere de la Memorialul Radu Gog, care va avea lo în seara zilei de 10 ianuarie, la sala de sport a Liceului Sportiv "Avram Iancu" din Zalău.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet