“Prieteni, sunteţi incredibili! Vă suntem recunoscători tuturor celor care aţi donat bani prin această licitaţie şi în special echipei Whitebit, care a cumpărat trofeul cu 900.000 de dolari şi acum deţine trofeul. Glorie Ucrainei! Glorie forţelor armate ale Ucrainei”, a notat Kalush Orchestra pe Facebook.

Cu banii obţinuţi vor fi cumpărate trei drone PD-2

În urmă cu două săptămâni, trupa ucraineană câştigătoare a Eurovisionului a anunţat şi că va organiza un turneu în Europa cu scopul de a strânge fonduri pentru armata ucraineană.

Eurovision 2022 şi-a ales pe 14 mai câştigătorul. Astfel, Ucraina, reprezentată de trupa Kalush Orchestra cu piesa Stefania a reuşit să cucerească publicul european, dar şi pe cel australian şi şi-a adjudecat victoria cu un total de 631 puncte, fiind a doua victorie a Ucrainei în ultimii 6 ani. WRS, reprezentantul României s-a clasat la Eurovision 2022 pe locul 18, cu un total de 65 de puncte.

Cine este Kalush Orchestra

Formaţia de folk-rap Kalush Orchestra a tresăltat de fericire şi a fluturat steagul Ucrainei pe scenă la anunţarea calificării în finala competiţiei şu ulterior la victoria din finală. Ucrainenii au interpretat piesa "Stefania" în etapa semifinalei. "Vă mulţumim că susţineţi Ucraina!", au fost cuvintele solistului trupei, Oleh Psiuk, după încheierea momentului muzical.

Eurovision 2022. Controverse privind ediţia din acest an

Ca în fiecare an, Concursul Muzical Eurovision nu a fost nici de această dată lipsit de controverse. Cea mai mare bătaie de cap a organizatorilor de la Torino fiind chiar scena concursului, care din motive tehnice nu le-a permis acestora să o poată folosi aşa cum şi-ar fi dorit. Un element al acesteia nu a putut fi funcţional, perturbând multe dintre prestaţiile din acest an, lucru care a stârnit revolta fanilor.

Uniunea Europeană de Radio şi Televiziune (EBU), cea care organizează anual Eurovision, a explicat într-un comunicat publicat joi după-amiaza de ce a anulat voturile date de juriile naționale din Azerbaidjan, Georgia, Muntenegru, Polonia, România și San Marino, la concursul din 14 mai 2022. Oficialii EBU acuză, practic, o înțelegere tacită între cele șase țări.

Rusia ar fi trebuit să cânte în această semifinală, însă, în urma invaziei militare din Ucraina, a fost exclusă din competiţie de organizatorul concursului, European Broadcast Union (EBU).

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet