Se știe ca de la bugetul de stat s-a alocat doar 66.560 mii lei pentru reabilitarea a 272 km ( alaturi de alte 9 drumuri nationale). Banii sunt insuficienti, asta nu are nimeni nicio indoiala. Si, cu toate astea, spun cei din zona, “cei din conducerea judetului, in frunte cu presedintele CJ, Gabriel Zetea, dar si prefectul Luput, declara ca sunt bani destui si ca totul e in regula”. Intrebarea care se pune este: cine va fi gasit vinovat daca acest drum nu va fi reabilitat nici in acest an? A nu se uita ca DN 18 Moisei – Iacobeni trebuia finalizat la jumatatea acestui an, adica peste cateva luni.

Conform unor surse aparținând Sighet 247, tronsonul DN18 Moisei - Iacobeni nici măcar nu s-ar afla pe lista de investiții aferentă bugetului consolidat de stat pentru anul în curs (vezi FOTO).

Datele de la care se pleaca acum, in februarie 2017, sunt: Terminare drum 2013, in decembrie 2014 relicitare, un an mai tarziu, in iunie 2015 atribuire contracte. Termen finalizare proiect – 48 luni, dintre care 24 luni proiectare (120 zile) si executie, iunie 2017 finalizat. Noul drum DN 18 Moisei – Sesuri (ca pe noi ne intereseaza partea de drum din Maramures) ar urma sa aiba o garantie de numai 24 luni. O alta problema care nu a fost inca rezolvata este cea de pe primul lot, unde se asteapta ok-ul pentru noua solutie tehnica care ar fi pusa in aplicare pe acel tronson. Si la acest capitol, prefectul Sebstian Luput ne da asigurari ca totul va fi bine si ca este o problema care depinde acum de cei de la CNAIR (fosta CNADR).

„Sincer, am serioase dubii ca acest drum va fi terminat repede. E o rusine cum arata acest drum, pe care il poti numi oricum, numai national nu. Cine e de vina ca pana acum nu s-a facut nimic? De ce suntem mintiti tot timpul? Noi nu avem dreptul sa avem drumuri fara gropi si pe care sa mergi fara probleme? Cum sa dezvolti turistic zona, cand ai cratere ca pe Luna in drum?”, ne-a scris Ivascu M.

Nu cred ca ar mira pe nimeni faptul ca localnicii din Moisei si Borsa ar iesi din nou in strada, daca pe acest drum nu se va lucra din primavara. Dar de data aceasta s-ar putea sa fie mai vocali decat pana acum.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet