Fostul preşedinte al SUA cere 475 de milioane de dolari în daune morale şi susţine că televiziunea s-a folosit de propria putere ca să îl distrugă politic. În documentul depus în instanţă se arată că CNN şi-ar fi intensificat atacurile asupra politicianului, pe fondul speculaţiilor că acesta se gândeşte să candideze din nou la preşedinţie, în 2024.

Trump spune că este mândru să înceapă un proces cu mass-media şi dă asigurări că nu va fi ultimul. "În următoarele săptămâni şi luni vom depune, de asemenea, procese împotriva unui număr mare de alte companii de ştiri false, pentru minciunile, defăimarea şi faptele lor greşite", a spus Donald Trump într-o declaraţie trimisă pe e-mail, mai scrie Daily Mail.

Trump acuză CNN că l-a defăimat, prin comparaţii cu Hitler şi prin apelative precum "rasist" şi "lacheu rus"
Documentul arată că mai multe titluri şi articole publicate de cnn.com au făcut referire la respingerea de către Donald Trump a rezultatului alegerilor prezidenţiale din 2020 şi au numit asta "marea minciună" - un termen folosit de Hitler care incita la ură împotriva evreilor.

"Asocierea extrem de defăimătoare și persistentă de către CNN a reclamantului cu Hitler și „Marea minciună” a lui Hitler nu este o însuşire greşită”, se arată în plângerea depusă de avocaţii lui Donald Trump la tribunalul federal din Florida.

Deşi Trump este cunoscut pentru atitudinea negativă faţă de mai multe organizaţii media, acesta a încurajat adesea oamenii să renunţe la urmărirea postului CNN, chiar dinainte de a deveni preşedinte. I-a acuzat în repetate rânduri că dau ştiri false publicului şi chiar a numit organizaţia una "teribilă", într-o discuţie cu corespondentul principal al CNN la Casa Albă, Jim Acosta, înainte de a-şi prelua mandatul.

Totuşi, CNN a refuzat să comenteze procesul intentat de Trump.

Trump a mai spus că plănuiește acțiuni legale împotriva comitetului Camerei care investighează atacul din 6 ianuarie asupra Capitoliului SUA.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și