Trupa Morbid Tales s-a format in anul 1992, fiind compsa din Istvan (Csöpi) Alenyuk (voce), Istvan Aranyosi (chitara), Sorin Ulici (chitara), Ernö (Öcsi) Elekes (chitara bas) şi Remus Cioban (tobe). Ulterior, in 1993, formula finala a fost stabilita prin cooptarea lui Romulus Cioban la chitara bas, inlocuidu-l pe Öcsi Elekes.

Genul trupei era “thrash metal”, dar cu trecerea timpului diverse elemente de “technical death metal” aveau sa fie incorporate in piesele lor, mai ales in utimii doi ani ai existentei sale (1995-1996), piesele devenind astfel mai complexe, cu schimbari de ritm si masura, virtuozitate in executarea solourilor de chitara şi influente din zona metalului progresiv.

Intre anii 1995 şi 1996 trupa a reusit sa ofere spectacole la cele mai multe festivaluri din tara, precum si in concerte date in orasul natal, Sighet. Avand un repertoriu in jur de 20 de piese proprii si un numar de “cover songs”, Morbid Tales a reusit sa-si creeze o imagine buna atat in randul publicului metalist, cat si printre cronicarii fenomenului metal din tara noastra si din Ungaria. In Romania, Lenti Chiriac a publicat un interviu cu Istvan Aranyosi in Heavy Metal Magazine, iar demo-ul a avut o primire foarte pozitiva in paginile de recenzie ale Metal Hammer Hungary.

In 1996 Morbid Tales inceta din existenta, insa Istvan Aranyosi (de data acesta voce si chitara) a continuat impreuna cu Romi şi Remus Cioban cu proiectul Empire, care a avut un succes la fel de mare la public si in randul presei. Empire promova un gen mai clar progresiv, cu vocal melodic si chiar influente din zona rockului progresiv (Rush, Yes, etc.). In cei doi ani de existenta, Empire a reusit sa ofere spectacole la diverse festivaluluri rock din tara si sa produca un demo extrem de apreciat de catre Metal Hammer Hungary.

In concertul unic de reunire din august 2016, Morbid Tales va canta in majoritate piese din perioada timpurie a trupei. Din pacate, Remus Cioban nu mai e printre noi, astfel ca la tobe il vom gasi pe Sorin Sima. Chitara a doua va fi pusa in actiune de catre Sergo, chitarist al trupei Target (Deva), fost chitarist Guerrillas (Cluj), si fan Morbid Tales de la mijlocul anilor `90.
Se anunta a fi un show pe cinste!
(SURSA: István Aranyosi)

Mai multe detalii despre acest concert vor fi anuntate in curand.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet