Aproximativ 100 de fani dinamoviști s-au alăturat cortegiului funerar imediat după încheierea ceremoniei de la Stadionul Dinamo. Pe drumul spre aeroport, suporterii au fluturat din mașini steaguri alb-roșii și fulare cu însemnele grupării dinamoviste.

Formalitățile de repatriere a corpului neînsuflețit al lui Patrick Ekeng au avut loc la terminalul Ion Țiriac din cadrul aeroportului internațional. La momentul scoaterii sicriului din mașina mortuară, cei aproximativ 100 de fani au scandat numele lui Patrick Ekeng și "Nu te vom uita niciodată". De asemenea, au afișat un banner pe care era inscripționat "Bon voyage, Patrick".

Avionul cu trupul neînsuflețit al lui Patrick Ekeng va decola spre Camerun în jurul orei 18,00.

Înmormântarea fotbalistului va avea loc zilele următoare, la Yaounde (Camerun), localitate unde Patrick Ekeng s-a născut în urmă cu 26 de ani, în 26 martie 1990.

Clubul Dinamo a anunțat că numărul 14, purtat pe tricou de Patrick Ekeng, a fost retras pentru totdeauna.

Fotbalistul dinamovist Patrick Ekeng a murit la 6 mai după ce s-a prăbușit pe teren în timpul meciului dintre Dinamo și FC Viitorul Constanța (scor 3-3).

Dinamo a jucat din minutul 70 în zece oameni, deoarece mijlocașul camerunez Patrick Ekeng s-a prăbușit pe gazon și și-a pierdut cunoștința, fără un contact cu un adversar în prealabil. După intervenția staff-ului medical al echipei Dinamo, s-a apelat la ambulanță, Ekeng primind îngrijiri pe gazon, iar apoi fiind transportat la spital unde s-a constat că a suferit un stop cardio-respirator. Ekeng fusese introdus pe gazon doar șapte minute mai devreme (minutul 63).

Transferat în luna ianuarie, Ekeng a evoluat pentru Dinamo în 11 meciuri, în trei competiții, marcând un gol important în derby-ul cu Steaua din semifinalele Cupei României, încheiat la egalitate, 2-2.

În urmă cu 16 ani, Cătălin Hîldan, căpitanul lui Dinamo, deceda pe teren la vârsta de 24 de ani, în timpul unui meci amical desfășurat la Oltenița.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet