Tragedie de proporţii pentru familia studentului băimărean dispărut în apele învolburate ale Mării Negre. Andrei Bălan, în vârstă de 25 ani, nu a fost găsit de către militarii care l-au căutat vreme de ore întregi. „Căutările au fost sistate în cursul zilei de marţi, 15 aprilie, în jurul orei 12.30 din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, respectiv a furtunii venite de pe mare, care nu a permis continuarea acţiunii, astfel că a fost nevoie de retragerea ambarcaţiunilor”, a precizat Liliana Musuret, purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea.

Căutat până la 800 metri în larg...

Potrivit reprezentantului militarilor constănţeni, s-a acţionat cu cinci scafandrii, o şalupă a Gărzii de Coastă şi una a Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare. Echipajele au verificat fiecare metru pătrat din zona în care se presupune că s-a înecat băimăreanul, însă fără succes. „Fiecare scafandru a intrat de două ori în apă, verificând toate digurile şi deplasându-se paralel cu malul, la o distanţă de până la 800 metri. Căutările au fost sistate marţi şi nu au fost reluate în cursul zilei de miercuri. Decizia de a sista căutările nu aparţine nouă, ci Autorităţii Navale”, a mai precizat Liliana Musuret. Cei care îl caută spun că nu mai există nicio şansă ca tânărul să fie în viaţă.

Tânărul este absolvent al Colegiului Tehnic “Aurel Vlaicu” din Baia Mare şi urma cursurile unei facultăţi din Bucureşti. A venit în staţiunea Mamaia pentru prima dată în ziua de 14 aprilie, iar de bucurie, s-a avântat în apă, fără să îşi poată închipui că gestul i-ar putea fi fatal. Tânărul era pasionat de sporturi extreme şi de tatuaje. De asemenea, era cunoscut pentru activităţile de voluntariat în care se implica.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și