Aşa că tânărul, care se întorcea de la o petrecere, s-a urcat la volan şi a continuat distracţia. Deşi maşina a fost făcută praf, puştiul nu s-a ales decât cu o sperietură. Poliţiştii l-au reţinut acum pentru 24 de ore.

După nici un kilometru, lipsa de experienţă şi-a spus cuvântul. Adolescentul a intrat cu maşina direct în stâlpul unui gard. Hoţul a scăpat teafăr, însă autoturismul Poliţiei mai este acum bun doar de fier vechi.

”E furt curat, aia sută la sută, păi la Poliție cum dracu să furi mașina?

Păi a mai făcut din astea.

Și?

El poate ca până mâine să îmi ia mașina iar, nu? Că el are 17 ani și nu poți să-i faci nimic. Că așa e la noi, ca la nimenea.

Cam rușine.

De ce? Apăi să se întâmple așa ceva? Atunci, dacă intră la noi în curte, noi ce facem?

Totuşi, de ce maşina Poliţiei era descuiată, iar cheile vehiculului pe bord? Pentru rapiditate la intervenţii, spune primarul.

Drăgan Gyorgy, primar Apața: Tot timpul trebuie sa intervina cineva. Pentru mine, parcă mi-e și rușine de ce s-a întâmplat.

De ce?

Pentru că am și eu o conștiință și parcă trebuia un pic mai atenție acolo. Puteau să le ascundă mai bine, să ştie numai ei.”

Alina Ivan, purtător de cuvânt IPJ Braşov: Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Hoghiz efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.

Deocamdată, şoferul de ocazie a fost reţinut. Adolescentul nu este însă la prima faptă de acest gen. Anul trecut, a furat o altă maşină, de pe stradă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și