Zilele trecute, Romeo Dobocan, candidatul PMP pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Maramureş, şi Zoltan Drincal, candidatul PMP pentru Primăria Băiuţ, au vizitat fostele băi sulfuroase din localitate.

„După Revoluţie, s-a distrus foarte mult și s-a construit puțin. Avem multe exemple. Dacă trecutul nu-l mai putem schimba, putem să-i dăm viitorului o altă față. Turismul medical este unul dintre domeniile pe care insist. Avem foarte multe resurse ignorate de cei care ne-au condus. A lipsit viziunea și implicarea. Am găsit la Băiuț imaginea care descrie lipsa de interes în exploatarea unei conjuncturi favorabile: Băile "Tăul tocilei". Clădirea este distrusă aproape în totalitate. Doar căzile de baie, care au rezistat sub tavanul prăbuşit, mai amintesc de băile sulfuroase la care veneau multi localnici din zonă”, spune Romeo Dobocan.

Sătenii din Băiuţ își amintesc cu nostalgie de perioada în care funcționau băile. Acestora li se poate reda strălucirea de altădată prin dezvoltarea unor proiecte, printr-un parteneriat între Primărie şi Consiliul Judeţean. Este ceea ce propune Soluţia Dobocan.

„Este păcat să lăsăm în paragină aceste izvoare minerale, o bogăţie pe care am primit-o gratuit de la natură, şi să nu facem un mic efort pentru a le pune în valoare şi pentru a le exploata. Dacă băile ar fi amenajate, în zonă s-ar putea atrage mii de turişti, s-ar putea deschide noi locuri de cazare şi masă, s-ar putea construi şi alte locuri de relaxare şi distracţie. Astfel, s-ar crea locuri de muncă şi ar creşte veniturile localnicilor, dar şi ale Primăriei Băiuţ. Zona Lăpușului se bucură de nenumărate izvoare de ape minerale. Toate sunt potenţiale zone de dezvoltare a turismului şi de creştere a veniturilor oamenilor. Este ceea ce îmi doresc pentru lăpuşeni, pentru că am respect pentru oameni, respect pentru comunităţi!”, afirmă Romeo Dobocan.

La Ocna Șugatag și Coștiui avem importante rezerve de ape sărate. Din păcate, la Coștiui întâlnim o situație aproape identică cu cea de la Băiuț. Avem resurse, dar a lipsit viziunea. Soluţia Dobocan propune asocierea Consiliului Județean cu Primăria Rona de Sus într-un proiect privind modernizarea și redeschiderea băilor sărate de la Coștiui.
Să nu mai lăsăm dezinteresul să domine în administrație. În 27 septembrie avem șansa să schimbăm sistemul. Poţi şi tu să contribui, punând ştampila pe poziţia 4. Votează Romeo Dobocan pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Maramureş!

Material comandat de Partidul Mișcarea Populară organizația Maramureș și realizat de operatorul economic „Șteți Claudiu PFA”, CUI 21200020

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și