Conform unui comunicat transmis de Inspectoratul Judeţean de Jandarmi (IJJ) Argeş, o patrulă de la Postul Montan Arefu a intervenit în urma unui apel la 112, care sesiza că în zona barajului Vidraru, dar şi pe coborârea spre cetatea Poenari, se află mai mulţi urşi pe şosea.

„La ieşirea din primul tunel după baraj, jandarmii au constatat prezenţa unei ursoaice cu pui, dar şi a unor turişti care hrăneau animalele din autoturism. Animalele sălbatice au fost îndepărtate în mediul lor natural, iar şoferul autoturismului, un bărbat din municipiul Bucureşti, a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 500 lei”, se precizează în comunicat.

Turistul a fost amendat pentru „hrănirea animalelor sălbatice de către orice persoană fizică, cu excepţia celor care au calitatea de administrator al fondului cinegetic”, informează Agerpres.

Autoritățile au transmis în mai multe rânduri recomandări ca oamenii să nu dea de mâncare urșilor și să nu oprească în preajma lor. Zilele trecute, au apărut imagini cu un bărbat din Vrancea care a oprit maşina în mijlocul drumului pentru a hrăni un urs.

Citește și

Comentarii