Salvamontiștii borșeni s-au mobilizat în cel mai scurt timp pentru a-i da primul ajutor, asta în timp ce paramedicul care vorbea cu femeia la telefon o instruia ce să facă pentru a-i acorda victimei primul ajutor.

„Am solicitat prima dată intervenția unui elicopter pentru a ajunge mai repede, dar nici la Târgu Mureș și nici la Arad nu era disponibil”, spune Ioan Timiș, șeful Salvamont Borșa.

Salvatorii au decis să plece pe munte însoțiți de doi asistenți de la Compartimentul de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului de Recuperare Borșa, numai că s-au văzut în imposibilitatea fizică de a face acest lucru. Mașina special echipată pentru astfel de intervenții, un SUV 4×4 cu care ar fi ajuns în scurt timp la victimă este sechestrată de joi, 18 Iulie 2019 de către executorul judecătoresc în dosarul în care Composesoratul Borșa solicită retrocedarea a 17.000 de hectare de pădure.

„Ieri a venit executorul judecătoresc Radu Cătălin Amișculesei însoțit de avocatul Bogdan Tudor, Mihali Matei, președintele Composesoratului Borșa și fostul viceprimar de Vișeu, Adi Filip au venit la primărie și au pus sechestru pe mai multe bunuri printre care și pe mașina Salvamontului. Acesta și încă un autoturism au fost luate efectiv pe sus și duse în curte la Matei Mihali”, a explicat Ioan Timiș de la Salvamont.

Folosindu-se de o mașină care ar fi trebuit casată de multă vreme, salvamontiștii și cei doi asistenți au urcat pe munte, dar mașina a cedat, fiind obligați să o ia la picior pentru a ajunge la pacientul aflat în stare din ce în ce mai gravă. Au avut de urcat mai bine de trei kilometri pe jos cu tot cu echipamentul aferent, astfel că au ajuns la două ore după solicitare.

„Am fi ajuns la victimă cu o oră și jumătate mai repede dacă am fi avut mașina. După o oră de resuscitare a fost declarat decesul”, a punctat Timiș.

Acest incident este consecința orgoliului și a inconștienței unui personaj care „calcă peste cadavre” la propriu pentru a-și atinge scopul. Oare cum se va uita Matei Mihali în ochii văduvei? Orice alte comentarii sunt inutile….

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și