Doi turiști polonezi care a mers să admire frumusețile munților Maramureșului s-au rătăcit și au cerut ajutor.

Spre locul indicat de aceasta au pornit echipe de căutare-salvare formate din polițiști de frontieră, pompieri și jandarmeria montană. Dinstanța dintre Poienile de Sub Munte și granița cu Ucraina, zona unde s-a rătăcit turistul, este de câțiva zeci de kilometri.

Unul dintre turiști a fost găsit de autorități aseară. Al doilea turist este căutat și la această oră. În zona este extrem de frig și este o ceață densă.

La Borșa a aterizat un elicopter SMURD care a pornit în căutarea turistului polonez. Bărbatul care a fost găsit aseară a declarat autorităților că la un moment dat s-a despărțit de camaradul de drumeție, el alegând să ocolească culmea muntelor, în timp ce amicul său a ales să urce pe ceasta vârfului Stogu.

ACTUALIZARE

Conform unor informații se pare că și cel de-al doilea turist a fost găsit teafăr și nevătămat. Adjunctul șefului de post din Repedea împreună cu polițiștii de la Secția 4 Leordina l-au găsit pe turistul polonez în timp ce cobora un pârâu, în zona numită Paulic. Era sănătos și a declarat autorităților că s-a pierdut în ceața densă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și