Potrivit hotărârii, administrația locală va pune la dispoziție pentru organizarea Final Four doar Sala Polivalentă „Lascăr Pană” și mijloace de transport pentru componentele celor patru echipe care vor participa la turneul final. Partea financiară pentru organizarea etapei finale a Cupei României va fi suportată integral de către Fundația „Dorel Cherecheș”. Competiția va avea loc în perioada 19-20 mai.

Consilierii locali și-au dat deja un acord de principiu pentru organizarea turneului final al Cupei României la handbal feminine încă de la anul trecut. Acest acord a fost acceptat de Federația Română de Handbal astfel că Administrația Publică Locală a municipiului Baia Mare trebuia să prezinte și o decizie finală în acest sens.

„Cred că este o chestiune care ține de a ne onora într-un fel blazonul de oraș care susține sportul și ne-am cerut să le oferim o hotărâre fermă a Consiliului Local de susținere a organizării și nu doar un acord de principiu. Din acest punct de vedere, raportat la solicitarea Federației Române de Handbal am introdus acest proiect pe ordinea de zi pentru că mâine vor lua o decizie formală în acest sens și au nevoie de acordul final al Consiliului Local pentru a organiza turneul final în Baia Mare”, a declarant Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare.

Pentru buna organizare a turneului final al Cupei României la handbal feminin, administrația locală va pune la dispoziție doar spațiul pentru desfășurarea competiției, adică Sala Polivalentă „Lascăr Pană”, și mijloacele de transport pentru echipele participante la această etapă finală. Costurile financiare vor fi suportate de Fundația „Dorel Cherecheș” al cărei președinte este Cătălin Cherecheș.

„Vom pune la dispoziție, prin societatea noastră de transport, mijloacele de transport de la sală la locul de cazare și bineînțeles pentru a nu genera costuri pentru oraș am plăcerea să susțin personal acest eveniment sportiv de marcă și prin Fundația Dorel Cherecheș, fundație pe care o prezidez, să suport cheltuielile de cazare și de masă pentru toate echipele care sunt prezente la turneul final al Cupei României la handbal feminin. Este pentru mine și pentru cei care sunt alături de mine dar și pentru băimăreni o mare onoare să susținem un astfel de eveniment. Cred că este un lucru foarte benefic pentru orașul nostru mai ales că am reușit, trecând prin toate dificultățile cu diverse conotații, să salvăm atât echipa de băieți cât și echipa de fete și să ne afirmăm ca și un oraș în care handbalul este un sport foarte iubit. Am făcut și fac acest demers în primul rând pentru un om care a făcut foarte mult pentru handbalul băimărean, handbalul românesc și cel European, Lascăr Pană, și cred că acest om merită să vadă, așa cum a făcut-o acum câteva zile când pentru zece minute a venit în cărucior în Sala Polivalentă „Lascăr Pană”, o finală de Cupa României aici, la Baia Mare. Și o fac eu personal Cătălin Cherecheș, nu primarul municipiului Baia Mare”, a mai adăugat Cătălin Cherecheș.
Turneul Final al Cupei României la handbal masculin va fi organizat la București.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet