"Vom avea o discuţie în prima şedinţă de Guvern, imediat ce mă întorc (n.r. din turneul asiatic). Când avem toate rezultatele pe primul semestru, deci până la sfârşitul lunii iunie, rezultate care ţin de venituri bugetare, cheltuieli bugetare - deocamdată ne încadrăm în mod sigur la deficit, dar trebuie să vedem la partea de venituri - atunci putem lua decizia. Eu consider că ambele modificări referitoare la reducerea TVA la pâine şi impozitul pe microîntreprinderi pot fi introduse, le avem în legea de abilitare. Deci Parlamentul ne-a dat voie prin ordonanţă simplă să le introducem şi le introducem în această vacanţă. (...) Am vrut să avem practic datele pe primul semestru destul de clar, pentru că nu vreau să luăm decizii pe care după aceea să nu le putem şi implementa", a spus primul-ministru, duminică, într-un interviu acordat TVR.

Ministrul Finanţelor Publice, Daniel Chiţoiu, declara pe 7 iunie, la TVR, că măsurile privind reducerea TVA la pâine şi introducerea impozitului forfetar vor face obiectul unei Ordonanţe de Urgenţă de modificare a Codului fiscal, act normativ ce va fi aprobat în cursul lunii iunie.

"Decizia politică a fost luată la nivelul Uniunii Social Liberale de a introduce această măsură de reducere a TVA de la 24% la 9%. Măsura va face obiectul unei Ordonanţe de Urgenţă de modificare a Codului fiscal, act normativ ce va fi aprobat în cursul acestei luni. Este vorba despre TVA pe tot lanţul: făină, pâine. (...). Impozitul forfetar va fi introdus tot în această ordonanţă, va intra de la 1 iulie', a afirmat Chiţoiu.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și