De asemenea, pentru a opri dezinformarea în masă legată de vaccinare, începând de anul viitor, Twitter intenționează să plaseze avertismente sub fiecare mesaj referitor la vaccin care conține zvonuri nefondate, informații incomplete sau în afara contextului.

„În contextul unei pandemii, dezinformarea despre vaccin prezintă o provocare majoră și în creștere pentru sănătate și cu toții avem un rol de jucat”, a precizat echipa de securitate Twitter într-o postare pe blog, potrivit Le Figaro, citată de Mediafax.

Twitter le poate cere ultilizatorilor săi să elimine afirmațiile false care sugerează că vaccinurile dăunează sau sunt folosite pentru a controla populațiile, conțin neadevăruri legate de presupuse efecte adverse sau care pun sub semnul întrebării existența virusului Covid-19 și necesitatea vaccinării.

Cei vizați vor trebui să șteargă mesajele pentru a li se mai permite să posteze pe platformă.

Twitter aplică deja diverse măsuri pentru a opri dezinformarea despre virus, însă până acum nu anunțase măsuri specifice pentru conținutul legat de vaccinuri.

În luna octombrie, YouTube și Facebook au anunțat, de asemenea, noi reglementări stricte pentru a interzice dezinformarea despre vaccinuri.

Campaniile de vaccinare au început în mai multe țări, printre care Regatul Unit, Statele Unite și Canada, iar în curând se așteaptă să înceapă și în Uniunea Europeană.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și