Ucraina a desfășurat 7.000 de militari la granița cu Transnistria, susține liderul separatist Evgheni Șevciuk. „După evenimentele din Ucraina, simțim presiunea anumitor factori negativi. Unul dintre ei este reprezentat de concentrarea Forțelor Armate Ucrainene, a Gărzii Naționale, consolidarea și creșterea efectivelor gărzilor de frontieră ucrainene de-a lungul graniței, echipament suplimentar pentru construcții, tranșee săpate. Unele posturi sunt echipate de-a lungul graniței și sunt concentrați un număr substanțial de soldați — potrivit estimărilor noastre, între 5.000 și 7.000 sunt desfășurați în imediata apropiere a graniței cu Transnistria”, a spus Șevciuk, într-un interviu pentru postul de televiziune Rossia 24, citat de Agerpres.

Pe 21 mai 2015, Rada de la Kiev (parlamentul ucrainean) a denunțat acordul cu Rusia privitor la tranzitul personalului militar rus și a transporturilor cargo via teritoriul ucrainean.

O săptămână mai târziu, șeful Serviciului de frontieră al Ucrainei, Viktor Nazarenko, a afirmat că amenințarea militară rusă vine dinspre Transnistria.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și