Mult mai intense decât în ultimele zile, tirurile, care au început dimineața devreme, par să plece dinspre oraș în direcția aeroportului, controlat de trupele ucrainene.

Consiliul municipal din Donețk a indicat că tiruri și explozii se aud în toate cartierele orașului, conform Ria Novosti.

Rebelii încearcă de mai mult timp să preia controlul aeroportului, situat în afara orașului, dar până acum fără succes.

Actuala recrudescență a tensiunilor în Donbas are drept cauză refuzul separatiștilor de a respecta acordurile de la Minsk (din septembrie), a declarat președintele ucrainean Petro Poroșenko, într-o discuție telefonică purtată cu cancelarul german Angela Merkel, potrivit agenției ruse de presă menționate.

Președintele "Poroșenko consideră că recentele evenimente demonstrează refuzul de facto de a pune în aplicare acordurile de la Minsk de către reprezentanți ai așa-numitelor "republici populare" Lugansk și Donețk, precum și absența progreselor în realizarea acestor acorduri cu Rusia", indică serviciul de presă al președinției de la Kiev.

Criza ucraineană, a indicat la rândul său Angela Merkel, va fi inclusă printre principalele subiecte ce vor fi abordate în cadrul viitorului summit G20, programat pentru 15-16 noiembrie în orașul australian Brisbane.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet