"Bombardamentele au continuat în cursul nopții. Cinci civili au fost uciși și 29 răniți. La 09.30 (06.30 GMT), acțiunile militare continuau și au fost auzite tiruri de artilerie peste tot", a anunțat administrația bastionului separatist prorus, potrivit unui comunicat.

Acest anunț survine în contextul în care tensiunile militare și diplomatice au reapărut în ultimele zile.

Confruntările s-au intensificat în ultimele 12 zile și armata ucraineană a anunțat marți seara că trupele sale au fost atacate direct de trupe rusești, în apropiere de Lugansk, o altă regiune separatistă prorusă vecină cu Donețk.

Aceste acuzații sunt o premieră de la semnarea acordurilor de la Minsk, în septembrie. Miniștrii de externe ucrainean, rus, german și francez urmează să se reunească miercuri seara la Berlin pentru "a împiedica o nouă agravare a confruntării militare și o nouă escaladare politică între Kiev și Moscova", potrivit ministrului german de externe, Frank-Walter Steinmeier.

În contextul "agravării situației", președintele ucrainean Petro Poroșenko va reveni miercuri în țară, după o intervenție la Forumul Economic Mondial de la Davos (Elveția).

Citește și

Comentarii