Suprafața incendiului, care s-a declanșat la 20 km de centrală, în zona de excludere din jurul ei, a putut fi redusă de la 320 de hectare la 70 de hectare, a indicat Serviciul de stat pentru situații de urgență al Ucrainei, într-un comunicat.

Localizat miercuri, focul „nu s-a mai răspândit, stingerea incendiului izolat continuă în limitele unui perimetru controlat”, potrivit comunicatului citat.

„Nivelul de radiație se măsoară cu regularitate. Acesta nu depășește limitele normale”, a declarat pentru AFP o purtătoare de cuvânt a Serviciului pentru situații de urgență din regiunea Kievului, Tatiana Vitovețka.

Incendiul a provocat un val de panică pe rețelele de socializare și, în special, la Kiev, oraș cu aproximativ două milioane de locuitori situat la 100 de km de centrala Cernobâl, scena celui mai mare dezastru nuclear civil, în 1986. În epocă, autoritățile URSS, din care Ucraina făcea parte atunci, au ascuns mult timp amploarea dezastrului.

Guvernul ucrainean dă asigurări, la rândul său, că situația este sub control și că nu prezintă niciun pericol. Premierul Arseni Iațeniuk și șeful interimar al Serviciului pentru situații de urgență au survolat personal cu elicopterul zona cuprinsă de flăcări. Autoritățile de la Kiev nu exclud ipoteza unei mâini criminale aflate la originea incendiului.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet