"Pentru un timp, a existat o perioadă relativ calmă de-a lungul liniei de contact" ce separă forțele ucrainene de separatiștii proruși, a explicat el în fața Comisiei pentru forțe armate a Senatului SUA.

"Dar, în ultimele două săptămâni, situația s-a schimbat, activitatea a crescut", a spus el.

Au existat "71 de evenimente, hărțuieli, schimburi de focuri, tiruri ale unor lunetiști sau de artilerie" în ultimele 24 de ore, a precizat el, adăugând că a discutat marți cu ambasadorul SUA în Ucraina.

"Doar în ultima săptămână, au existat aproximativ 450 de evenimente... Acest lucru arată că activitatea a crescut", a mai spus el.

Rușii sunt încă "foarte implicați" în regiunea Donbas (est), continuând să furnizeze separatiștilor "sprijin de luptă, drone, comunicații și protecții de rachete sol-aer", a indicat el.

"Îngrijorător" este că acum există activitate în zone ce au fost foarte calme ca Lugansk și că atacurile implică arme grele, "despre care se credea că au fost scoase din zona de luptă", a mai spus el.

Autoritățile ucrainene au anunțat marți că trei soldați ucraineni au fost uciși în estul țării.

Izbucniri de violență și mai ales minele din zona de război continuă să crească bilanțul conflictului, ce a făcut peste 9.000 de morți de la declanșare în urmă cu aproape doi ani.

Administrația ucraineană a anunțat în octombrie neutralizarea a mai mult de 40.000 de dispozitive explozive în cadrul operațiunilor de deminare de la începutul ostilităților.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet