Potrivit agenției Reuters, citată de Agerpres, prim ministrul a precizat că măsura va fi adoptată în şedinţa de miercuri a cabinetului de la Kiev.

„După consultarea cu mediul de afaceri şi cu experţi, guvernul a optat pentru un model de măsuri de carantină care va asigura funcţionarea economiei şi va evita suprasolicitarea sistemului medical”, informează un comunicat al executivului ucrainean.

Ucraina a introdus restricții până la finalul lui 2020
Bilanţul zilnic al epidemiei a rămas ridicat din octombrie, iar din acest motiv în Ucraina s-au introdus restricţii care vor rămâne în vigoare până la sfârşitul anului. Recent, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a anunțat că este infectat cu coronavirus.

Parlamentul Ucrainei a votat impunerea de amenzi pentru persoanele care nu poartă mască în clădirile publice şi în transportul în comun, pe fondul extinderii fulgerătoare a pandemiei de coronavirus. Absenţa măştii în magazine, muzee, sălile de sport sau biserici va fi pasibilă de amenzi situate între 5 şi 7,5 euro, potrivit legii votate de deputaţii acestei ţări, una dintre cele mai sărace din Europa.

Contrar ţărilor din vestul Europei, precum Franţa sau Germania, Ucraina nu intenţionează deocamdată să reintroducă severa carantină din primăvară.

„Economia ucraineană nu trebuie să sufere din cauza unui lockdown total. Măsurile noastre locale şi adaptabile se justifică foarte bine”, a declarat premierul ucrainean Denis Şmihal.

La nivel naţional, s-au confirmat în total 489.808 cazuri de infectare cu coronavirus, din care 221.459 au fost urmate de recuperarea pacienţilor, iar 8947 au dus la decese.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și