Ucraina a ”efectuat cu succes atacuri cu rachetă vizând baze militare ale inamicului, şi anume aerodromul Saki”, scrie el într-un articol publicat de agenţia publică ucrainheană de presă Ukfrinform.

Explozii au izbucnit la începutul lui august pe acest aerodrom controlat de ruşi în Crimeea şi s-au soldat cu un mort şi mai mulţi răniţi şi distrugerea unor muniţii destinate aviaţiei militare ruse, scrie news.ro.

Kievul nu şi-a recunoscut până acum în mod oficial acest atac şi nici altul care a atins, câteva zile mai târziu, un depozit de muniţie în nordul Crimeei.

”Sarcina forţelor armate ucrainene în 2023” este să continue ”să deplaseze ostilităţile către această peninsulă, unde Moscova dispune de ”grupări importante de trupe” în vederea invaziei sale a Ucrainei, anunţă Valeri Zalujni.

Valeri Zalujni, care se exprimă rar în presă, îi îndeamnă cu această ocazie pe susţinătorii din Occident ai Ucrainei să trimită armament suplimentar cu rază lungă de acţiune.

Raza de acţiune a rachetelor de croazieră ruseşti atinge 2.000 de kilometri, iar cea a forţelor ucrainene nu depăşeşte 100 de kilometri, precizează el.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet