Departamentul Trezoreriei a impus măsuri contra a opt entități și persoane fizice care, afirmă Trezoreria, i-au acordat sprijin lui Ghennadi Timcenko, un comerciant de gaz marcant sancționat anterior pentru presupusele sale legături cu Kremlinul. De asemenea, au fost vizate două entități ce ar fi acordat sprijin lui Boris Rotenberg, un om de afaceri rus și aliat al președintelui Rusiei Vladimir Putin.

"Acțiunea noastră de astăzi ne arată determinarea de a menține presiunea asupra Rusiei pentru încălcarea dreptului internațional și alimentarea conflictului din estul Ucrainei", a declarat Trezoreria într-un comunicat.

În detaliu, 13 persoane acuzate de comiterea unor "violări grave" eludând sancțiunile au fost adăugate pe lista neagră americană și vor avea eventualele lor active din Statele Unite înghețate.

Statele Unite au sancționat de asemenea joi patru foști oficiali ucraineni, apropiați ai fostului președinte înlăturat Victor Ianukovici, pentru folosirea ilicită a bunurilor publice.

Cinci operatori portuari activi și o companie de feriboturi din Crimeea, regiune ucraineană anexată de Rusia, au fost de asemenea vizați de Trezoreria SUA, adaugă comunicatul.

La sfârșitul lunii iunie, europenii au prelungit oficial până la sfârșitul lunii ianuarie 2016 sancțiunile economice grele impuse Rusiei pentru rolul ei în conflictul din Ucraina. Noile sancțiuni americane au fost de asemenea impuse ca răspuns la acțiunile Rusiei în Ucraina.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și