În data de 28 iunie a.c., în jurul orei 22.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Petea s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de intrare în România, un cetăţean ucrainean, în vârstă de 43 de ani.

Aceasta conducea un autoturism marca Mercedes Benz, înmatriculat în Ucraina, cu care tracta un trailer auto marca Boro, şi acesta înmatriculat în Ucraina. În cadrul verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au constatat că trailerul este căutat de către autoritățile din Italia, având mențiunea bun căutat pentru confiscare, alertă introdusă de autorităţile italiene în data de 20 octombrie 2020.

Conducătorul auto a declarat că a închiriat trailerul de la un alt cetăţean ucrainean, stabilit în Italia şi nu avea cunoştinţă despre acest litigiu.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire, iar trailerul, în valoare de aproximativ 10.000 lei a fost indisponibilizat la sediul instituţiei, până la finalizarea verificărilor.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și