Informația nu a fost până în prezent confirmată oficial de Kiev sau de surse militare ucrainene. De asemenea, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că nu are informații referitoare la acest presupus atac, conform publicației ruse Ria Novosti.

În bilanțul de vineri, publicat de armata ucraineană, care actualizează zilnic pierderile armatei ruse în Ucraina, la capitolul „vase distruse/scufundate” apare o navă „în plus”, fără a fi oferite detalii suplimentare despre tipul acesteia.

Conform informațiilor furnizate de site-ul Flight Radar, o dronă de supraveghere americană Global Hawk survola, vineri, zona Mării Negre, inclusiv regiunea în care se presupune că a fost lovită fregata rusă.

Conform unei analize publicate vineri de Forbes, fregata Amiral Makarov reprezintă în acest moment cea mai importantă țintă navală pentru ucraineni, după scufundarea crucișătorului Moscova, pe 14 aprilie.

Flota rusă din Marea Neagră mai dispune în acest moment de trei nave de suprafață mari (fregate). Fregata Makarov este o navă modernă din flota rusă, lansată la apă în 2015 și dată oficial în folosință în 2017. Nava este una purtătoare de rachete de croazieră Kalibr, folosite de flota rusă pentru bombardarea mai multor ținte strategice din Ucraina.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet