"Ținând cont de situația politică actuală, Federația rusă și Federația ucraineană și-au exprimat neliniștea privind securitatea în cazul în care echipe din cele două țări ar urma să se întâlnească în competițiile organizate sub egida UEFA. Decizia este valabilă "până la noi ordine", se arată în comunicatul forului continental.

În consecință, cu ocazia tragerii la sorți de vineri pentru turul 3 preliminar al Ligii Campionilor, Zenit Sankt-Petersburg (Rusia) și Dnepropetrovsk (Ucraina) nu se vor putea întâlni.

În Europa League, Ucraina este reprezentată de FC Zorya (turul 2 preliminar), Cernomoreț Odessa (turul 3 preliminar), Metalist Harkov (playoff) și Dinamo Kiev (faza grupelor).

De partea rusă, Krasnodar participă la turul 2 preliminar, în timp ce Dinamo Moscova va intra în competiție în turul 3 preliminar. Rostov și Lokomotiv Moscova vor debuta, la rândul lor, în meciurile de baraj.

Tragerea la sorți pentru turul 3 preliminar al Europa League va avea loc, de asemenea, vineri în Elveția.

Comitetul de urgență al UEFA a autorizat însă desfășurarea meciurilor echipelor Dnepr Dnepropetrovsk și Cernomoreț Odessa în Ucraina după ce a reevaluat condițiile de securitate din țară.

Relațiile dintre Ucraina și Rusia au devenit din nou tensionate în ultimele zile, Kievul acuzând forțele ruse că ar fi doborât un avion de transport și un avion de luptă ucrainene, în timp ce Moscova reclamă căderea unui obuz venit din Ucraina pe teritoriul său și care a făcut un mort.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

CJ Maramure?

Instructor auto-moto Sighet

Asociatia MUZICANDO - Sus?ine?i educa?ia prin joc!