Dupa acest eveniment in intreaga tara au avut loc manifestari de sustinere a fetei cu bentita tricolora, care a devenit pentru scurt timp un fel de simbol national.

Gestul fetei, care invata intr-un liceu maghiar din Covasna, a fost facut pe 15 martie, moment in care se sarbatoreste Ziua Maghiarilor.

Acesta s-a vrut a fi un protest fata de faptul ca pe 1 Decembrie 2012, cand in scoala se cantase imnul Romaniei, elevii maghiari au inceput sa huiduie. Asa ca, fara sa mai stea pe ganduri Sabina a fost la scoala, sarbatorind Ziua Nationala in felul ei.

Anul acesta, s-a gandit sa schimbe un pic scenariul. Ea nu a mai purtat bentita tricolora, ci a fost imbracata in costum popular, iar la gat, a avut un papion in culorile tricolorului.

Dupa incidentul din martie, Inspectoratul Scolar Covasna i-a sanctionat cu "observatii scrise" pe directorul general si pe cei adjuncti ai liceului unde invata Sabina si a schimbat-o de la casa pe diriginta acesteia, care incercase sa taie bentita elevei cu o foarfeca.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și