Ducu Bertzi a refuzat să facă declaraţii, după ce a fost audiat. Potrivit unor surse judiciare, citate de hotnews.ro, Eugen Tomac (presedintele PMP) si Ducu Bertzi sunt suspecti intr-un dosar realizat de procurorii Parchetului General.

Cei doi sunt suspecti pentru abuz in serviciu, dosarul fiind deschis in urma unei sesizari a Corpului de control al premierului Victor Ponta.

Procurorii cerceteaza fapte din mandatul lui Eugen Tomac la sefia Departamentului pentru Romanii de pretutindeni.

Ducu Bertzi a fost joi la Parchetul instanţei supreme, unde anchetatorii i-au adus la cunoştinţă că este suspect într-un dosar în care este acuzat de abuz în serviciu, alături de preşedintele PMP, Eugen Tomac.

Ducu Bertzi a refuzat să facă declaraţii şi la sosire, şi la plecarea de la Parchetul General. Artistul a fost audiat timp de două ore de către procurori.

Potrivit unor surse judiciare, citate de hotnews.ro, Eugen Tomac (presedintele PMP) si Ducu Bertzi sunt suspecti pentru abuz in serviciu, într-un dosar deschis in urma unei sesizari a Corpului de control al premierului Victor Ponta.

Anchetatorii verifică modul în care cei doi ar fi cheltuit sume mari de bani, pe vremea când Eugen Tomac era la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

Potrivit unor surse judiciare, citate de România TV, Tomac ar fi deturnat suma de 1,6 milioane de lei, bani pe care i-ar fi folosit fără să aibă contracte pentru a cumpăra tonete unde au fost vândute cărţi în limba română. Aceste tonete au fost amplasate în Republica Moldova.

Biroul de presă al Parchetului ICCJ nu a dat, până la acest moment, informaţii despre dosar.

Eugen Tomac a fost secretar de stat al Departamentului pentru Românii de Pretutideni până în mai 2012, atunci el fiind membru al PDL. Eugen Tomac este preşedintele PMP din februarie 2015.

Departamentul pentru Românii de Pretutideni a funcţionat în perioada 2005-2009 în subordinea Ministerului Afacerilor Externe, de unde a ieşit în ianuarie 2010, când a trecut, la iniţiativa lui Tomac, în coordonarea directă a primului ministru.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și