La judecarea recursului, procurorul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) a aratat ca probele din dosarul lui Sorin Alexandrescu dovedesc premeditarea si perseverenta infractionala a acestuia in legatura cu santajul facut asupra lui Ioan Bendei si ca directorul Antena TV Group s-a folosit de cunostintele si functia sa. De cealalta parte, avocatul lui Alexandrescu a aratat ca probele nu dovedesc o infractiune de santaj si ca subiectul infractiunii nu este clientul sau, iar in acest context a cerut eliberarea sa.

Judecatoria Sectorului 1 a decis, in 31 mai, arestarea preventiva pentru 29 de zile a directorului general al Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, acuzat ca l-a santajat pe administratorul RCS&RDS Ioan Bendei sa semneze un contract de retransmitere prin satelit a programelor Antena TV. Alexandrescu i-ar fi spus lui Bendei ca daca nu incheie actul va fi facuta o ancheta jurnalistica in care se va arata ca in 2009 a semnat un contract de 3,5 milioane de euro cu firma presedintelui Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, pentru ca in schimb sa obtina drepturile de transmise a unor meciuri din cadrul Ligii I.

Decizia Judecatoriei Sectorului 1 a fost contestata de Sorin Alexandrescu la Tribunalul Bucuresti. Potrivit judecatoarei Elena Zamfir, care a dispus arestarea lui Sorin Alexandrescu, calitatea conspirata in care a actionat directorul general al Antena TV group denota o abilitate sporita de a folosi metode care sa ingreuneze identificarea si tragerea la raspundere. Magistratul a mai aratat ca Sorin Alexandrescu a negat faptele, in ciuda "evidentei probelor", iar conduita sa "nu ofera garantii ca, odata lasat in libertate, ar adopta un comportament procesual corect".

Citește și