Deflagraţia s-a produs în jurul orei 14.00, la o casă de pe strada Gheorghe Şincai din municipiu. În locuinţă se aflau un bărbat şi o femeie, ambii fiind găsiţi de echipajele de intervenţie în stare foarte gravă. Bărbatul a fost preluat de un echipaj al Ambulanţei şi după ce cadrele medicale i-au acordat primul ajutor, acesta a fost transportat la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Municipal Sighetu Marmaţiei, cu arsuri grave la nivelul membrelor şi la cap. În schimb, femeia a fost pur şi simplu desfigurată. Aceasta a suferit leziuni extrem de grave, medicii nemaireușind să facă nimic decât să constate decesul.

„S-a auzit o bubuitură foarte puternică. Am ieşit afară şi am fugit acolo lângă casa din faţă. S-au cutremurat pereţii din supermarket. Bărbatul a fost dus la spital dar femeia nu cred că mai scapă. Un urma exploziei, a fost mutilată. O mână îi este pe jos” a declarat un martor.

Din primele informaţii se pare că deflagraţia s-a produs din cauza unor materiale pirotehnice, capse de vânătoare, care se aflau în locuinţa respectivă. Femeia decedată, în vârstă de 70 de ani, locuia în acea casă, iar bărbatul rănit grav se afla în vizită la aceasta.

Din cercetările anchetatorilor reise că aceştia s-au folosit de materialul pirotehnic şi din motive încă necunoscute, s-a produs deflagraţia. Surse din poliție au declarat pentru Sighet 247 că bărbatul ar fi lucrat cu aparatul de sudură într-o anexă a casei și, din motive necunoscute, capsele pirotehnice s-au detonat.

În urma impactului violent, femeia a fost desfigurată. În cele din urmă cadrele medicale nu au mai putut face nimic pentru salvarea acesteia fiind nevoiţi să constate decesul. Explozia s-a produs la aproximativ 800 de metri de localul în care în 19 februarie 2012 s-au produs două deflagraţii soldate cu rănirea a mai multor tineri şi decesul unei persoane. Oamenii au intrat în stare de şoc amintindu-şi de coşmarul din clubul Euphobia.

„Bucăţi din mâinile femeii erau pe jos. Faţa îi era distrusă. Era plină de sânge. Nu ştim ce s-a întâmplat, dar Sighetul este blestemat de explozii. La nici un kilometru distanţa s-a produs explozia de la club” susţine un localnic de pe strada Gheorghe Şincai.

Victima este soacra unui polițist din Sighet, Cirprian P. Acesta nu se afla în zona locuinței la momentul producerii nefericitului eveniment.

Pentru că starea de sănătate a bărbatului s-a înrăutaţit, medicii au cerut ajutorul cadrelor medicale de la Spitalul Judeţean Baia Mare. Un echipaj SMURD urmează să preia victima şi să o transporte în Baia Mare pentru investigaţii medicale de specialitate.

„În jurul orei 14.30 femeia în vârstă de 70 de ani a fost adusă în stop cardio respirator, avea leziuni multiple produse prin penetrarea cu obiecte pirotehnice. Potrivit procedurilor în vigoare, s-a produs la resuscitarea acesteia timp de 55 de minute. În ciuda eforturilor depuse de medici, a fost declarat decesul femeii. Bărbatul în vârstă de 56 de ani care şi el prezenta leziuni, ce îi pot pune în pericol viaţa, a fost stabilizat însă a fost transportat în Baia Mare deoarece nu ştim ce organe i-au fost afectate de metarialele pirotehnice. În ceea ce priveşte femeia, aceasta a suferit mai multe plăgi penetrante la nivelul pieptului, abdomenului şi a umerilor. În plus i-a fost smulsă o porţiune din mână” a declarat Ioan Loga Pasty, medic primar din cadrul Unităţii de Primire Urgenţe a Spitalului Municipal Sighetu Marmaţiei.

ACTUALIZARE: Comunicat al Poliției Maramureș:

„În data de 27 septembrie a.c. la ora 14.20 poliţia Sighetu Marmaţiei a fost sesizată prin apelul de urgenţă 112 despre faptul că la un imobil situat pe strada Gheorghe Şincai din municipiu a avut loc o explozie în urma căreia două persoane au fost grav rănite.

Din primele cercetări efectuate de poliţiştii deplasaţi la faţa locului s-a stabilit că proprietara imobilului, o femeie în vârstă de 69 de ani, care manevra o cutie în care e posibil să se fi aflat materiale inflamabile, s-a apropiat cu aceasta de locul în care nepotul acesteia efectua lucrări de sudură, moment în care cutia a explodat. În urma exploziei femeia a decedat iar bărbatul în vârstă de 56 de ani a suferit leziuni şi a fost transportat iniţial la unitatea de primiri urgenţe a Spitalului municipal Sighetu Marmaţiei şi apoi la Spitalul Judeţean Baia Mare.

O echipă complexă formată din specialişti de la structurile de investigaţii criminale, arme, explozivi şi substanţe periculoase, criminalişti şi reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, s-a deplasat la faţa locului pentru efectuarea de cercetări şi pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a survenit explozia”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet