Organele de anchetă au ridicat calculatoare și documente de la Liceul Dimitrie Bolintineanu.

După ce s-a aflat că SUBIECTELE LA BAC au fost postate pe internet înainte de examen, conducerea liceului a fost demisă pentru fraudă, iar profesorii supraveghetori au fost înlocuiţi. Elevii au discutat pe Internet, pe un forum dedicat examenului de Bacalaureat, despre subiectele de la Limba şi Literatura Română, încă înainte ca acestea să se fi făcut publice oficial, scrie realitatea.net.

"Eu am aflat: tema şi viziunea despre lume aparţine simbolismului", a scris o elevă pe acest forum. Ora de postare este 8.30-8.45. Este de fapt o discuţie despre ce a picat anul acesta la proba scrisă de Limba şi Literatura Română.

"A picat text poetic de Tudor Arghezi sau Lucian Blaga", a scris un alt elev, la ora 8.35. Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti a anunţat că o nouă comisie va fi numită în curând.

"ISMB a decis schimbarea întregii comisii de BACALAUREAT din centrul de examen Liceul Dimitrie Bolintineanu", se anunţă într-un comunicat al instituţiei.

"Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti a decis, luni, 1 iulie, ca urmare a percheziţiei realizate de o echipă a Poliţiei, la centrul de examen de Bacalaureat, din cadrul Liceului Dimitrie Bolintineanu, din Sectorul 5, următoarele:

1. Schimbarea întregii comisii de Bacalaureat din centrul de examen, respectiv a tuturor celor cinci persoane, precum şi a celor 32 de profesori supraveghetori.

2. Eliberarea din funcţiile de conducere a directorului şi a directorului adjunct ai Liceului Dimitrie Bolintineanu

3. ELIBERAREA DIN FUNCŢIA DE DIRECTOR, DIN CADRUL ŞCOLII GIMNAZIALE NR. 178, A PERSOANEI CARE ÎNDEPLINEA ŞI ROLUL DE VICEPREŞEDINTE AL COMISIEI DIN CENTRUL DE EXAMEN DIMITRIE BOLINTINEANU. ISMB VA NUMI, ÎN CEL MAI SCURT TIMP, O NOUĂ COMISIE LA LICEUL DIMITRIE BOLINTINEANU, CARE VA ASIGURA TOATE CONDIŢIILE PENTRU CA ABSOLVENŢII DE CLASA A XII-A SĂ POATĂ SUSŢINE TOATE PROBELE SCRISE DIN CADRUL BACALAUREATULUI IUNIE - IULIE 2013", conform comunicatului.

La momentul actual, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti şi Direcţia Generală Anticorupţie, cu sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii, efectuează percheziţii la un liceu situat pe raza sectorului 5 din Bucureşti, într-o cauză privind o încercare de fraudare a examenului de bacalaureat desfăşurat în această perioadă.
Percheziţiile vizează ridicarea unor înscrisuri şi obiecte relevante, fără perturbarea probei desfăşurate în ziua curentă (accesul în sălile de concurs realizându-se ulterior finalizării lucrărilor de către participanţi).

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și