Probatoriul administrat în cauză a relevat faptul că, în data de 18 septembrie 2016, inculpatul Varga Cătălin a exercitat acte de violenţă asupra agenţilor de poliţie – persoanele vătămate T.A.I. şi C.L.M., care fiind de serviciu au fost sesizaţi prin SNUAU 112, în jurul orei 20.37, pentru a interveni la aplanarea unei situaţii conflictuale în localitatea Sălsig. Urmare loviturilor aplicate de inculpat agentului de poliţie T.A.I., acesta a suferit leziuni traumatice care necesită pentru vindecare un număr de 22-25 zile de îngrijiri medicale.

La data de 20 septembrie 2016, dosarul a fost înaintat instanţei cu propunere de arestare preventivă în lipsă, cerere admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Baia Mare.

Oamenii legii au precizat faptul că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și