În fotbal nu există numai învinşi, există şi victime. Semifinala Brazilia - Germania, de la Campionatul Mondial de Fotbal 2014 a fost de dimensiuni apocaliptice, zguduind din temelii credinţa în fotbal a a unei naţiuni în care acest sport este religie.

Scorul de 7-1, cu care Germania a învins Brazilia, stârneşte mai mult compătimirea faţă de cei învinşi, o formaţie care a trebuit să joace aproape tot meciul cu lacrimi în ochi. O întreagă planetă a privit cu compasiune zbaterea agonică a Braziliei, numai Germania nu a avut milă cu adversara sa. A privit întâlnirea ca pe un duel de forţă şi nu s-a lăsat până nu şi-a zdrobit adversarul.

În prima jumătate de oră a marcat de cinci ori, iar Miroslav Klose îl depăşea pe marele Ronaldo şi devenea, cu 16 goluri la patru turnee finale, golgeterul all-time al Cupei Mondiale.

Klose marcase în minutul 23, pentru 2-0 iar nemţii erau abia la începutul luptei lor cu recordurile. În cele din urmă au realizat scorul turneului final, 7-1, ce mai mare diferenţă de scor care s-a înregistrat vreodată într-o semifinală de Campionat Mondial. Numărul golurilor a fost atât de mare încât grafica televiziunii nu l-a mai putut cuprinde într-o singură proiecţie: T. Müller 11`, M. Klose 23`, T. Kroos 24`, 26`, S. Khedira 29`, A. Schürrle 69`, 79`. În dreptul Braziliei a fost trecută doar reuşita lui Oscar, din minutul 90, când nimic nu mai conta, iar ţara era deja în hohote de plâns.

Dimensiunile dezastrului sunt mai mari decât cele ale finalei pierdute pe Maracana, în 1950, în faţa Uruguay-ului, pentru că dacă atunci a fost vorba de o înfrângere (scorul a fost 1-2, după ce Brazilia a condus cu 1-0), acum a fost umilinţă.

Înfrângerea cu Germania, de pe 8 iulie 2014, va rămâne timp de decenii gravată în memoria brazilienilor. Rămâne de văzut dacă actuala echipă a lui Scolari va fi capabilă să se trezească până la finala mică, de sâmbătă, în timp ce visul de mărire al Mannschaft-ului este mai puternic decât oricând. Panzerele dau senzaţia că sunt capabile să îşi zdrobească orice adversar. Dacă va fi Olanda sau Argentina vom afla după semifinala de miercuri seara.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

CJ Maramure?

Instructor auto-moto Sighet

Asociatia MUZICANDO - Sus?ine?i educa?ia prin joc!