Forțele militare aeriene ale Indoneziei—țară care a preluat conducerea operațiunilor de salvare în cazul avionului malaezian dispărut — au trimis în zona insulelor indoneziene Bangka-Belitung, situate la est de insula Sumatra, un Boeing 737, iar agenția indoneziană de căutare și operațiuni de salvare Badan a mobilizat șase nave de salvare și două elicoptere, potrivit Ria Novosti.

"Vom verifica pentru început acest loc, iar când vom găsi obiectivul, vom contacta imediat serviciul de căutare și salvare. Avem bănuieli serioase că aeronava s-ar putea afla aici", a declarat un reprezentant al forțelor aeriene militare indoneziene, Hadi Tjahjanto.

Autoritățile din Malaezia, Singapore și Australia au oferit asistență autorităților indoneziene în operațiunea de căutare.

Directorul general al aviației civile indoneziene, Djoko Murjatmodjo, a indicat că avionul a dispărut de pe radare în timp ce se afla în zona orașelor Tanjung Pandan (în largul insulei Belitung) și Pontianak (capitala regiunii indoneziene West Kalimantan), potrivit Xinhua.

Pilotul avionului AirAsia, înainte ca acesta să dispară de pe ecranele radarelor, primise recomandarea turnului de control să intre în ascensiune, pentru a se ridica deasupra unei zone cu nori foarte denși, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului indonezian al Transporturilor.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și