Avionul de pasageri de tip Boeing 737-500 a dispărut la scurt timp după decolarea din Jakarta. Aeronava efectua o cursă spre oraşul indonezian Pontianak, conform site-ului de profil FlightRadar24.

Avionul aparţine companiei aeriene Sriwijaya Air.

Autorităţile indoneziene au anunţat, potrivit agenţiei Bloomberg, că au pierdut contactul cu piloţii aeronavei. Au fost declanşate operaţiunile de căutare şi salvare.

Conform site-ului FlightRadar24, înainte de a dispărea, avionul a pierdut aproximativ 3.000 de metri din altitudine în mai puţin de un minut, la patru minute după decolare.

Nu există informații cu privire la numărul pasagerilor de la bord, dar o astfel de navă poate transporta până la 219 de pasageri.

"Aceste aeronave ar fi trebuit să fie prevăzute cu un sistem ce permitea urmărirea aparatului de zbor, indiferent unde s-ar afla. Faptul că a dispărut brusc de pe radar poate indica o coliziune, o defecțiune tehnică sau chiar o manevră tehnică greșită. Nava este în acest moment într-o zonă necunoscută în zona Mării Java"- a declarat Sorin Stoicescu, expert în aviație, în direct la Antena 3.

Update 13.15: Televiziunile locale care difuzează în direct imagini de la operațiunile de căutare a navei au prezentat deja primele imagini cu fragmente ale aparatului de zbor. Potrivit Metro TV, primele rămășițe au fost descoperite deja.

Un oficial local a declarat pentru site-ul News.Detik.com că aeronava s-a prăbuşit în Marea Java, în apropierea Insulelor Seribu (Kepulauan). La bordul aeronavei erau cel puţin 50 de persoane.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și