Un bărbat de 80 de ani din localitatea Teleac, județul Mureș, a fost ucis de urs. Trupul ciobanului a fost descoperit cu ajutorul unei drone. Este al doilea om omorât de urs în județ din acest an.

Un caz la fel de violent s-a petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, în județul Harghita, unde un cioban în vârstă de 26 de ani a fost găsit decedat, în pădure. Bărbatul fugise în pădure, după ce un urs a atacat un alt cioban de la o stână aflată la limita dintre județele Suceava, Mureș și Harghita.

Jandarmii au descoperit trupul bărbatului la o distanță de aproximativ 300 de metri, față de locul unde a fost observat ultima oară, în interiorul pădurii. Din nefericire, leziunile sale erau incompatibile cu viața.

Săptămâna aceasta, Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă potrivit căreia urşii care pun în pericol viaţa oamenilor pot fi împuşcaţi fără aprobare de la Ministerul Mediului. Va fi suficientă doar deciza imediată a echipelor formate din autorităţi locale, jandarmi, vânători şi medici veterinari.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și