Fotografia atribuită Charlie Hebdo despre criza sanitară din România, un fake, a fost distribuită intens pe rețelele sociale din România

În realitate, fotografia atribuită Charlie Hebdo era un fake, fiind de fapt o editare a copertei pe care a avut-o Charlie Hebdo în ediția din 19 iulie 2020, una care portretiza situația critică din Franța de la acel moment. Practic, autorul falsului a înlocuit numele Franței cu cel al României, o situație remarcată și de tekdeeps.com.

În trecut, publicația Charlie Hebdo a publicat o caricatură controversată cu Simona Halep. Se întâmpla în iunie 2018, când tenismena cucerea în premieră Roland Garros.

Caricatura publicației franceze a circulat în presa internațională și a provocat un val de mânie în România, astfel că a fost nevoie inclusiv de o reacție din partea ambasadei franceze la București.

În caricatura respectivă, o femeie ridica trofeul French Open deasupra capului, cu titlul: „O româncă a câștigat Roland Garros: Fier vechi, fier vechi!”.

Charlie Hebdo este un săptămânal francez de satiră care a devenit cunoscut publicului larg după ce a fost ținta a două atacuri teroriste. În atentatul din 2015 au murit 12 persoane, inclusiv directorul publicației de la acel moment, precum și alți renumiți jurnaliști și caricaturiști.

UN FAKE - Fotografia atribuită Charlie Hebdo despre criza sanitară din România este un fake. Imaginea a fost distribuită intens pe rețelele sociale din România

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet