Bărbatul ar fi intrat să repare ceva la canalul de scurgere, care se înfunda mereu, încă de sâmbătă seara şi nu a mai ieşit la suprafaţă. A fost găsit de unul dintre angajaţii săi, informează reporterul Observator Alex Prunean.

Alerta s-a dat dimineaţă în jurul orei 4.50. Dan Țandea era cel mai mare fermier din județul Cluj. Era deţinătorul mărcii “Brânza de Năsal”, celebra brânză făcută într-o peştera din Țaga, cu ajutorul unei bacterii unice. Producerea delicatesei este lentă, pentru că bacteria trăiește doar într-o parte a grotei, iar tentativele de înmulţire, făcute de-a lungul timpului, nu au avut succes. Procesul de maturare a brânzei durează, în funcţie de sortiment, de la 20 până la 60 de zile.

Cine este Dan Ţandrea

Potrivit agrointel.ro, Dan Ţandrea fusese președintele unei cooperative agricole de milioane de euro. Era cunoscut ca un crescător pasionat de vaci de lapte, dar și ca fermierul care a salvat brânza de Năsal. A condus până nu demult Cooperativa Someș-Arieș, formă asociativă care avea, în 2018, o cifră de afaceri de 5 milioane de euro. Dan Țandea administra la acea vreme o fermă care lucra circa 500 de hectare de teren, cu un efectiv de 270 de vaci de lapte, în timp de soția și fiul lui Dan Cristian Țandea dețineau alte 56 de bivolițe, 44 de vaci și 700 de oi.

Ce spun poliţiştii

În cursul acestei dimineți, în jurul orei 04.50, polițiștii au fost sesizați printr-un apel la numărul unic de urgență 112 cu privire la căderea unei persoane într-un canal de scurgere. Evenimentul semnalat s-ar fi petrecut pe raza localității Apahida, în timpul unor activități de curățare a scurgerii.

Trupul bărbatului în vârstă de 52 de a fost transportat la Institutul de Medicină Legală în vederea efectuării necropsiei și stabilirii cauzelor decesului.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și