Imaginile premiate în cadrul competiţiei IPPA reamintesc faptul că fotograful este mai important decât aparatul de fotografiat, în acest caz modelul de iPhone, cu care le realizează.

Istvan Kerekes, desemnat de IPPA marele câştigător al categoriei 'Fotograful anului', a realizat imaginea premiată, intitulată 'Transylvanian Shepherds', cu un telefon iPhone 7, potrivit unui comunicat publicat joi pe pagina de internet a competiţiei.

Începând din 2007, IPPA celebrează anual creativitatea fotografilor care folosesc un telefon iPhone pentru a surprinde imagini şi acordă premii pentru cele mai bune fotografii alese de un juriu, înscrise în cele peste cincisprezece categorii.

Imaginile care ocupă primele locuri la cea mai importantă categorie a competiţiei,'Fotograful anului', scot în evidenţă suferinţa, izolarea, speranţa şi frumuseţea, potrivit surselor citate. Dintre miile de imagini care au fost surprinse cu un iPhone şi înscrise în competiţie, fotografia fotojurnalistului Istvan Kerekes, realizată în Târgu Mureş, scoate în evidenţă contrastul dintre pământul îngheţat şi lipsit de viaţă şi doi păstori transilvăneni, care ţin fiecare câte un miel.

Potrivit paginii de internet a fotografului, Istvan Kerekes s-a născut în 1977 în Târgu Mureş şi din 2007 este stabilit în Ungaria.

Ceilalţi trei fotografi premiaţi la aceeaşi categorie sunt: Sharan Shetty, din India, care a câştigat locul întâi cu fotografia 'Bonding' (iPhone X), Dan Liu din China, aflat pe locul al doilea cu fotografia 'A Walk on Mars' (iPhone 11 Pro Max) şi Jeff Rayner din SUA, care a ocupat locul al treilea, cu fotografia 'Side-Walking on Air' (iPhone X).

Întreaga listă cu imaginile desemnate câştigătoare la toate categoriile poate fi consultată pe pagina de internet a competiţiei: https://www.ippawards.com/2021-winning-photographers

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și