Belgienii au adunat resturile aruncate si i-au sfatuit si pe altii sa le urmeze exemplul.

Belgian: "Am reusit. Acum nu mai miroase, e curat. Uau."

De cateva zile, un grup format din 27 de tineri din Belgia a ajuns in Remetea Chioarului din Maramures. Tinerii au adunat toate gunoaiele aruncate de localnici, dar si de turisti.

Claire, voluntar: "Suntem un grup de pionieri din Belgia si am venit cu un proiect umanitar sa ajutam sa curatam in Romania, regiunea Maramures, raurile si zonele si sa realizam indicatoare care sa semnalizeze zonele valoroase de aici."

Defileul Lapusului, Cetatea Chioarului sau albia raului Lapus au fost curatate de gunoaie, iar in urmatoarele zile tinerii vor monta panouri de avertizare, pentru ca oamenii sa pastreze curatenia in natura.

Antoine, voluntar: "Aici e o tara frumoasa, primitoare, cu peisaje foarte frumoase. Am ramas surprins de cate gunoaie am gasit aici. Si cred ca trebuie sa sensibilizam ecologistii sa duca mai departe actiunea noastra."

Proiectul se face in colaborare cu autoritatile locale din Maramures.Calin Moje, director scoala Remetea Chioarului:

"Ii sfatuiesc pe tinerii nostri sa calce pe urmele acestor tineri care ne-au dat un exemplu foarte frumos. Din pacate tara noastra frumoasa si atat de bogata si variata noi o murdarim si strainii vin sa faca curatenie la noi."

Zona de o frumusete ireala este sufocata insa de gunoaiele aruncate de oamenii nepasatori, pe care autoritatile nu au reusit sa-i prinda si sa-i amendze. In Remetea Chioarului, turistii pot vizita mai multe biserici din lemn si cetatea fortificata inconjurata de apele Lapusului.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet