Koide a primit aceasta recunoastere dupa decesul in iulie al japonezului Sakari Momoi, care il depasea ca varsta cu aproximativ o luna. Koide, locuitor al orasului Nagoya (centrul tarii), este nascut la 13 martie 1903, acelasi an in care fratii Wright realizau primul zbor cu echipaj al unui aeroplan si in care a debutat cursa de ciclism Turul Frantei.

Cel mai varstnic om al planetei a lucrat in tinerete la un atelier de croitorie pentru barbati din localitatea Tsuruga, (Fukui, centrul tarii), a informat Guinness World Records.

Koide parcurge in prezent calare distanta intre casa lui si centrul orasului Nagoya, unde s-a mutat cand avea 107 ani pentru a fi mai aproape de fiica sa.

In pofida varstei inaintate, acest japonez este capabil sa mearga singur — desi restul timpului il petrece in scaunul cu rotile—, sa-si foloseasca propriii dinti in loc de proteza si sa citeasca ziarul fara ochelari, a precizat organizatia intr-un comunicat.

Titlul de cea mai varstnica femeie din lume a fost detinut tot de o japoneza, Misao Okawa, pana la moartea ei in aprilie, cu putin inainte sa implineasca 117 ani. Actualul record este detinut de americanca Susannah Mushatt Jones, in varsta de 116 ani, care locuieste in Brooklyn, New York.

Japonia este, dupa Monaco, tara cu cea mai mare speranta de viata, depasind 80 de ani atat la femei cat si la barbati.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și