Zboruri internaţionale vor fi, spune directorul Dorin Buda, „când vom finaliza achiziţiile publice pentru cumpărarea echipamentelor necesare deservirii aerovelor de mediu curier, adică cele care sunt în dotarea companiilor aeriene low-cost sau a celor care fac transport cargo”.

„Avem de achiziţionat o autospecială salvare şi stingerea incendiilor, un echipament cu compresor pneumatic pentru pornirea aeronavelor, un set de echipamente de control de securitate a pasagerilor şi a bagajelor, un alimentator cu apă potabilă pentru aeronave. Banii urmează să ne fie daţi după aprobarea bugetului judeţului. În prezent, avem doar echipamente pentru deservirea avioanelor de scurt curier, cele cu o capacitate de maxim 50 de pasageri şi care sunt în dotarea companiei TAROM. Reluarea zborurilor este însă condiţionată de proiectarea şi aprobarea procedurilor instrumentale de aterizare-decolare”, a declarat, pentru AxaNews.ro, directorul Aeroportului Internaţional Maramureş, Dorin Buda.

El a mai adăugat că există o companie germană care face proiectarea acestor proceduri: „A fost contractată de Romatsa, iar noi nu suntem parte în acel contract, deci nu mai depinde de noi sau de Consiliul Judeţean… Cam asta este ideea… la început curse interne, apoi cele internaţionale. Nu mai depinde exclusiv de noi, dar reluarea zborurilor este principala noastră preocupare. Şi facem tot ceea ce depinde de noi”.

„Şi lucrările la alte aeroporturi s-au derulat pe mai mult de doi ani. Şi ele nici nu se compară cu lucrările făcute de noi, nici ca volum, şi nici ca şi complexitate”, a concluzionat directorul aeroportului.

Sunt voci însă în Consiliul Judeţean care susţin că aeroportul nu se va redeschide nici în luna mai, ultimul termen avansat de autorităţi pentru redeschidere. Autorităţile judeţene au mai anunţat, de asemenea, că din luna iulie se vor face angajări la această instituţie, detalii urmând a fi anunţate în perioada următoare. Ce se mai ştie este că scaunul actualului director al aeroportului depinde de reluarea zborurilor de pe aeroportul din Tăuţii Măgherăuş.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet