În istoria confruntărilor Steaua - Dinamo rar se poate găsi un meci cu aşa multe goluri cum a fost cel de joi seara, de pe Arena Naţională. Cu 5-2 a câştigat Steaua, meciul fiind întrecut ca spectaculozitate poate doar de finala de legendă din 1990, când roş-albaştrii s-au impus cu 6-4.

Tot în Cupă s-a jucat şi acum meciul, însă a contat pentru prima manşă a semifinalelor, iar în urma rezultatului de pe tabelă Steaua este aproape calificată în ultimul act.

Aproape 40 de minute cele două echipe au mers cap la cap, scorul era 1-1 şi Dinamo părea în stare să realizeze o nouă surpriză, după ce remizase în Ghencea la începutul lunii, în campionat. Reduta "câinilor" s-a prăbuşit însă în finalul primei reprize, când Steaua a marcat de trei ori în opt minute. Mai întâi Varela a reluat spectaculos în plasă, după o respingere greşită a lui Dorin Rotariu, iar după numai cinci minute Chipciu a prins un şut absolut fabulos de la peste 20 de metri. Fluierul de final al primei reprize i-a găsit pe dinamovişti în genunchi, un contraatac letal purtat de Adi Popa aducându-l pe Tănase în faţa porţii goale, de unde nu a ratat.

Repriza secundă a fost mai săracă în goluri, dar mai bogată din punct de vedere al realizărilor fotbaliştilor. Fiecare echipă a mai marcat câte o dată, iar Steaua s-a răzbunat cu vârf şi îndesat după remiza din campionat. Valoric a fost superioară lui Dinamo la toate compartimentele, iar dacă roş-albaştrii au tot dreptul să viseze la event, în ştefan cel Mare procesul de reconstrucţie al echipei este mult mai dificil decât se credea.

Partida retur se va juca pe 16 aprilie, tot pe Arena Naţională.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet