"Este o construcție de 500 m2, cu o arhitectură a lumii planetare, care a costat 1,3 milioane de reali (375.000 de dolari), având un teren cam de aceleași dimensiuni", a declarat marți AFP Antonio Silva, primarul acestui oraș de 135.000 de locuitori.

"Este o creație importantă, pentru că se identifică cu ceea ce a făcut ca Varginha să ajungă cunoscută pe plan mondial în domeniul ufologiei. Vrem să facem din ea o atracție turistică", a precizat el.

Situat la 300 km de Belo Horizonte, Varginha exploatează din 2001 imaginea ființei ET pe care se presupune că au văzut-o fetițele — similară celei din filmul lui Steven Spielberg—, cu statui împrăștiate prin tot orașul și în stațiile de autobuz și un castel de apă în formă de navă spațială, potrivit primarului.

Concepută în 2010 de predecesorul său ca muzeu, construcția a fost paralizată în 2011 din lipsă de fonduri. Memorialul va fi împărțit în trei secții: un observator astronomic, o zonă destinată ufologiei și un centru de documentare cu toate articolele scrise despre episodul survenit în 1996, care a atras experți în OZN din toate colțurile lumii.

Cazul din Varginha s-a petrecut în 20 ianuarie 1996. Mai multe relatări au evocat apariția de presupuse OZN-uri și capturarea unor ființe extraterestre (una văzută de fetițe) de către armata braziliană.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și