Șoferul autotrenului a murit pe loc, iar mecanicul locomotivei și încă o persoană din tren sunt preluate de ambulanțe pentru a fi transportate la Spitalul Județean de Urgență. Medicii de pe ambulanțe spun că viața celor două persoane nu este în pericol.

Impactul s-a produs la aproximativ 12 kilometri de municipiul Bacău, ca urmare a opririi pe calea ferată a mașinii, mecanicul garniturii trenului de persoane nemaiputând frâna la timp. Un procuror, polițiști și reprezentanți ai CFR efectuează ancheta la fața locului. De asemenea, este așteptată o instalație feroviară pentru a debloca calea ferată. Zona respectivă de trecere de nivel pe calea ferată este pretabilă la astfel de accidente, în ultimii trei ani alte patru asemenea evenimente cu victime omenești petrecându-se aici.

Potrivit CFR Călători, accidentul în care a fost implicat primul vagon al trenului InterRegio 1753 București-Iași s-a produs deoarece șoferul camionului-basculantă nu a respectat indicațiile de oprire de la o trecere la nivel cu calea ferată și a intrat în coliziune cu garnitura feroviară. Potrivit sursei citate, accidentul s-a produs în jurul orei 16,00, între Valea Seacă și Bacău, în urma impactului având loc deraierea primului vagon de la locomotivă.

De asemenea, în afara mecanicului de locomotivă, câțiva călători din primul vagon au fost răniți ușor după ce mai multe bagaje au căzut în timpul frânării bruște, însă niciunul dintre cei aproximativ 180 de pasageri ai trenului nu a fost grav rănit. "În acest moment, circulația feroviară este închisă și vor fi asigurate în cel mai scurt timp mijloace auto și o nouă garnitură de tren pentru preluarea călătorilor din Gara Bacău", spune CFR Călători. CFR Călători dă asigurări că depune toate eforturile pentru ca pasagerii să ajungă în siguranță la destinație.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet